Hvorfor får man skægkræ?

Efter insektarten skægkræ er kommet til Danmark, er den til at finde i mange danske hjem. Dog er det ikke kun boliger den angriber, men også på biblioteker og arkiver hvor miljøet er tørt, og der er meget papir tilstede. Skægkræene er ikke sundhedsskadelige, og de bider ikke, men i store mængder kan de lave skader, og derfor er de uønsket i både hjemmet og på arbejdspladser. Læs med herunder og bliv klogere på, hvorfor man får skægkræ i sin bolig.

Sølvfisk eller skægkræ?

Du er sikkert stødt på skægkræ før, eller også har det været sølvfisk. De ligner nemlig meget hinanden og er derfor lette at forveksle. Forskellen på de to er, at sølvfisken ønsker at opholde sig i et fugtigt miljø, hvilket er derfor de ofte ses på badeværelset. Skægkræet derimod foretrækker tørre steder som for eksempel i revner og sprækker, bag reoler og under lister. Generelt kan skægkræ tilpasse sig de fleste miljøer, og derfor kan den findes de fleste steder i huset, hvilket også indbefatter i madvarer. Hverken sølvfisk eller skægkræ laver som udgangspunkt ikke store skader, men skægkræ kan formere sig i massevis, når de først har plantet sig i dit hus, og derfor kan det være en uoverskuelig kamp ved bekæmpelse af skægkræ.

Sådan undgår du skægkræ

En måde at forhindre skægkræ i at leve i dit hjem kan være ved at nedbringe luftfugtigheden. Dog skal du være i sikker på, at dit hus kan holde til dette. Jævnlig rengøring og støvsugning er en nødvendighed for så vidt muligt at undgå angreb af skadedyret, og derudover kan en udluftning også være et godt tiltag i bekæmpelsen af skægkræ. Da skadedyrene også bevæger sig i madvarer, skal du skille dig af med madvarer, skægkræene allerede har sat sig i, og i et forsøg på at forhindre nye angreb kan du pakke madvarerne i lufttætte bøtter. Dette gælder især tørvarer som mel og gryn.

Bekæmpelsen af skægkræ er en umulig opgave at klare selv

Bekæmpelse af skægkræ er en nærmest umulig opgave selv at give sig i krig med. Det er nemlig ikke let at opnå et effektivt resultat på egen hånd, og derfor er det ofte nødvendigt at få professionel hjælp af en skadedyrsbekæmper til skægkræ bekæmpelse. Det er ikke muligt at anvende pesticider i kampen mod skægkræene, da ingen godkendte insektgifte kan give et langtidsvirkende resultat.