Hvem må lave kloak arbejde?

Når det kommer til arbejde i hjemmet, så er der mange, der er fristet til at lave det selv. Håndværkerne i Danmark er nemlig godt betalt, og det kommer direkte ud af de privates lommer. Dog er det ikke det hele, som du som privatejer kan lave selv – og til trods for den pæne timeløn, så er det faktisk heller ikke altid det værd.

Hvis du vil blive klogere på, hvem der må lave hvilket kloak arbejde, så kan du blot læse med lige her, hvor vi gennemgår det forskellige arbejde.

En autoriseret kloakmester må gribe det hele an

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får hyret en, der både må lave kloak arbejdet, men også at det bliver udført ordentligt, så bør du kontakte en autoriseret kloakmester. De er nemlig gået igennem en proces, der netop har giver dem denne titel, og nu er de underlagt sikkerhedsstyrelsens garanti for, at dit arbejde bliver udført både ordentligt og sikkert.

En autoriseret kloakmester har en timeløn på mellem 350 kr. og 450 kr. De er altså godt betalt, men arbejdet er også en anelse risikabelt i forhold til giftige gasser. Desuden er langt de fleste utroligt effektive, så prisen ikke bare stiger og stiger som timerne går. Klik her for at hyre en kloakmester, der har styr på sit arbejde og sikrer dig en god og professionel udførelse af jobbet.

Hvad må jeg lave af kloak?

Langt de fleste søger ikke nødvendigvis en kloakmester, der vil gøre det billigere fordi han ikke er autoriseret. Langt de fleste er i virkeligheden mere interesserede i, hvad de selv må klare. Og det har sikkerhedsministeriet faktisk svaret på.

Desværre er svaret ikke rigtigt til din fordel som privatejer, der gerne vil spare. Som udgangspunkt skal alt arbejde med kloaksystemer nemlig udføres af en autoriseret kloakmester.

Det eneste du gerne må er selv at lave faskiner med tilhørende rør til regnvand fra tag såfremt det er placeret på din egen grund. Du skal også lave arbejdet efter de gældende forskrifter i bygningsreglementet og miljøbeskyttelsesloven.

Det er altså desværre ikke særligt meget, du selv kan tage fat på – til gengæld er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt hver gang, når du hyrer en kloakmester. Selvom du gerne måtte tage fat på arbejdet selv, så er det altså ikke afgjort at det kunne betale sig i sidste ende.