Træt at top-50 playlister? Sådan kan du opdage ny musik

Dette indhold er sponsoreret 

 

I dag er det lettere end nogensinde før at udgive musik, og der bliver hver dag udgivet 60.000 nye sange på Spotify. Alligevel er det ofte de samme sange, man ender med at høre.Men hvordan kan man selv finde ny musik? Her får du tre bud.

Lyt til musik fra andre lande 

I Danmark bliver der primært hørt musik fra Danmark, England, USA og Australien, altså fra de engelsktalende lande. Dog findes der en masse spændende artister fra andre lande og kontinenter, som er værd at lytte til. 

 

Naija Music Hub gør det let for lytteren at opdage den nigerianske musikscene. Her kan man finde alle de største og nyeste nigerianske kunstnere, lytte til deres musik og se deres videoer. Find for eksempel Sir Victor Owaifo, der er en af Nigerias største musiklegender gennem tiden. Med et simpelt lydbillede og komplekse rytmer trækker han tankerne hen mod sommerens frihed og glæde. 

Find upcoming musikere 

Det er ofte de samme artister, der gang på gang ender på de helt store playlister. Hvis man graver lidt ned i musikkens undergrund, er der meget guld at finde. Det kræver dog bare, at man kan finde det. 

 

En god måde at finde upcoming musikere på er ved at se på programmet hos de lokale spillesteder. Hvis det er et mindre spillested, vil der ofte være mange upcoming artister på programmet, hvor der altid ligger links til deres musik. Er det et større spillested, vil man tit kunne finde en mindre artist som opvarmningsnavn. 

 

Man kan også læse artikler fra musik magasiner eller -blogs, hvor det ofte fremgår tydeligt, hvilke musikere der er upcoming eller lige ved at bryde igennem. På den måde kan man finde noget af alt det musik, der endnu ikke er blevet så populært, at det havner på de store playlister eller radiokanaler. 

Opdag nye radiokanaler 

Musik har altid været en fast bestanddel af radioen, der i høj grad er med til at diktere, hvilket musik der bliver populært i Danmark. Dog findes der en række mindre radiokanaler og podcasts, som ikke tager udgangspunkt i de allerstørste artister. Her kan man finde programmer om musiktendenser, bestemte kunstnere eller genrer, hvor man bliver præsenteret for en masse ny musik. 

 

Her kan du se en liste over de mest populære radiokanaler, der indeholder alt fra pop og hip hop til alternativ rock og ambient. Afprøv en ny radiokanal, så vil det bugne af nye musiknavne, der endnu ikke har ramt top 50-playlisterne.