Sådan skabes en sikker legeplads for de mindste

Legepladser kan være meget sjove, men det er vigtigt at huske, at de også kan være risikable. Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at dit barn får en tryg og behagelig tid på legepladsen.

Den første ting at huske på er, at ikke alle legepladser er skabt lige. Sørg for at tjekke parken ud, før du lader dit barn lege der. Sørg for, at der ikke er ødelagte eller rustne stykker udstyr, og at overfladen pladsen er bygget på, er blød nok til at tage det værste ved et fald.

Selvom legepladsen er sikker, er det vigtigt at holde øje med dit barn hele tiden. Børn kan være uforudsigelige, så det er vigtigt at have en plan, hvis de bliver væk eller adskilt fra dig.

Sørg endelig altid for, at dit barn har passende tøj og solcreme på, når det leger udendørs. Løst tøj kan blive fanget på udstyr, og solcreme hjælper med at beskytte dem mod skadelige UV-stråler.

Med disse tips i tankerne kan du være sikker på, at dit barn vil have en sikker og fornøjelig tid på legepladsen!

Byg en sikker legeplads

Hvis man står i overvejelserne omkring installationen af en ny legeplads til baghaven, institutionen eller boligforeningen er det vigtigt at man overvejer alle faktorer i installationen og valg af type, før man kaster sig ud i et så omfangsrigt byggeprojekt.

Der findes nemlig rigtig mange forskellige måder at gøre det på og mange forskellige typer legepladser man kan bygge. Derfor anbefaler vi altid at man gør sig nogle overvejelser omkring hvilket firma der skal bygge eller leverer elementerne til legepladsen.

Sikre legeelementer og redskaber 

Når der skal bygges legepladser på offentlige steder, i offentlige og private institutioner er det som oftest professionelle legeplads firmaer der laver byggeriet og leverer alle materialer og elementer der skal bruges dertil.

Disse virksomheder sørger for at legepladserne og produkterne der bruges til byggeriet et sikkerhedsgodkendt. 

Afgrænsning og hegn

En gode måde at indkredse området for en legeplads af ved at lave en tydelig afgrænsning, som kunne komme i form af et flot hegn i komposit eller buske.

Sikkert underlag

Som nævnt i starten af denne artikel kan det være en god ide at tjekke om legepladser har et blødt og absorberende underlag, hvis uheldet skulle være ude og et barn falder ned fra et højt sted.

Her er sand eller gummiunderlag en stor fordel da de ikke gør lige så ondt at falde på, som fx sten og træ.

Vedligeholdelse

Når man har en legeplads, er det vigtigt at man i årenes løb holder legepladsen og redskaberne ved lige. 

Moderne legepladser kommer i materiale der holder i mange år og kræver minimal vedligeholdelse. Men alligevel er det vigtigt at legepladsen får en grundig gennemgang et par gange om året, for at sikre at alle sikkerhedsforanstaltninger, reb, trapper rutsjebaner, mm. Er intakt og stadig virker efter hensigten.