Ikke mange lande bruger deres flag så meget som danskerne gør

Vi danskere er meget glade for vores flag og vi kan ofte godt lide at flage på vores flagstang til alle forskellige begivenheder. Vi gør det for eksempel meget ofte når der er fødselsdag, bryllup, fodbold eller bare når vi har lyst til det. Der er dog nogle regler, som man lige skal kende til. Og der er også visse overvejelser man skal gøre sig hvis man gerne vil have en flagstand. Læs med her hvis det er noget der har interesse for dig.

Hvilket flag skal du have på din flagstang?

Flag til flagstang fås i mange varianter. Hvilket et skal du have? Det danske flag ser nogenlunde ens ud uanset hvilken model man får det i. Men man kan jo for eksempel få nogle meget store og brede flage eller nogle små spidse nogle. Hvilken er den rette model for dig?

Det er lidt af en smagssag. Der er nogle mennesker som simpelthen foretrækker, at have de store brede flag imens andre kan lide de små. Hvilken kan du godt lide at flage med? Måske er du selv vokset op med en helt bestemt type flag, som flagrede omme i din baghave?

Der er nogle gange nogle regler i forbindelse med, hvilken type fag man flage med. Det er eventuelt en god idé lige at læse op omkring dette før man går i gang med at købe nogle flag hjem. Du kan eventuelt også have flere forskellige varianter af disse flag. Hvis du i så fald er i gang med at vaske det ene, så kan du trods alt stadigvæk have det andet op i mellemtiden.

Hvordan skal din flagstang se ud?

Derudover skal du naturligvis også gøre dig nogle tanker om selve din flagstang og hvordan denne for eksempel skal se ud. Man tænker ofte, at en flagstang simpelthen blot er en flagstang. Den er hvid og den er høj og aflang. Men hvor høj skal denne flagstang egentlig være? Og hvilket mærke skal den være i?

Det er især en god ide at overveje, hvilken producent man vælger at købe sin flagstang af. Der kan være meget stor forskel på kvaliteten alt efter hvilken producent man vælger at købe fra. Det er en gode idé at undersøge dette nærmere før man bestiller nogen hjem til baghaven.

Læs op om reglerne for at flage

Før du går i gang med at flage ud i baghaven så er det også en god idé at gå i gang med at læse lidt om reglerne for det at flage. Hvornår er det tilladt at gøre det? Og er der forskellige regler i forbindelse med, hvor højt på masten dette flag skal være?