Hvorfor får man Skægkræ?

Skægkræ er en relativ ny insektart i Danmark, men den minder rigtig meget om de sølvfisk de fleste af os kender til, da de er beslægtede. Dog bliver skægkræ ofte større end sølvfisken, og i modsætning til sølvfisken er den også skadelig for vores hjem. Hvorfor skægkræ præcist kommer, kan man ikke rigtigt svare på, men de er, som sølvfisken, gladest for fugtige omgivelser såsom badeværelset. De kan derfor komme igennem rørene. Desværre er skægkræene mere tolerant end sølvfisken og kan klare højere temperaturer og lavere luftfugtighed. Og så er de rigtige svære at komme af med uden professionel hjælp.

Hvad kan man gøre ved skægkræ?

Skægkræ er standhaftige og spreder sig meget hurtigt til alle tørre og mørke steder i hele boligen, hvor man tidligere har været vant til, at dens artsfælle, sølvfisken, som ikke er skadelig, primært holder sig til badeværelset, hvor der er fugtigt. Skægkræ kan desuden kravle lodret op ad væggene, og kan nemt komme omkring. Og så kan de blive op til 2 cm lange. Og hvem gider have besøg af sådan nogle skabninger, som både kan ødelægger malerier, bøger og andet papir.

Desværre er det stort set umuligt at komme skægkræ til livs på egen hånd, da det udelukkende er professionelle, som kan indkøbe effektive sprøjtemidler og ædegift. Man kan holde dem nede ned grundig rengøring ofte, men de lægger mange æg, og det ender ofte med en lang og i forvejen tabt kamp. Samtidig har skægkræ det godt i temperaturer mellem 16 til 30 grader og at holde en kontant temperatur på under 15 grader eller over 30 i ens hjem er ulideligt. Så har du brug for Skægkræ bekæmpelse? Kontakt da en professionel.

Hvad kræver en skægkræ bekæmpelse?

En skægkræ bekæmpelse kan godt tage noget tid. Det er fordi at skægkræ lægger op mod 150 æg i deres levetiden, som udklækkes efter 2 måneder. Derfor kan en bekæmpelse heraf, godt tage mere end to måneder. Når man får en professionel, bekæmper ind, så opsættes fælder, der lægges ædegift ud og der sprøjtes med gift. Fælderne bruges blandt andet til at holde øje med om populationen af skægkræ går ned. Men du er sikker på, at problemet løses, når du indkalder en professionel. Problemet følges til dørs, og I efterlades med et hjem uden skadedyr. Bekæmpelsen foretages månedligt, og derfor behøver ens liv ikke stå på standby indtil det er løst.