Hvordan skal du forholde dig ved et dødsfald?

Hvis der har været et dødsfald i familien, er det for mange mennesker en sørgelig og meget emotionel begivenhed. Det er aldrig sjovt, når et afholdt familiemedlem går bort.

Så er der alt det praktiske arbejde, som skal varetages i forbindelse med dødsfaldet. Dette arbejde skal udføres, også selvom du og din familie er i en svær position allerede.

Det er her, at de fleste mennesker kontakter en bedemand og får hjælp til at arrangere begravelse eller bisættelse. For langt de fleste vil dette være den bedste løsning med professionel hjælp fra en erfaren bedemand, som kan fortælle dem, hvordan de skal forholde sig til et dødsfald i forhold til alt det praktiske arbejde.

For der er en dødsanmeldelse, der skal udarbejdes, og det kan også være, at du ønsker, at der udarbejdes en dødsannonce. Derudover er der alt arbejdet I forbindelse med skifteretten, for slet ikke at tale om, at begravelsen eller bisættelsen skal arrangeres.

 

Få hjælp fra en bedemandsforretning

For langt de fleste mennesker gælder det, at de vælger at gå til en bedemand for hjælp til alt det praktiske I forbindelse med dødsfaldet. Bedemanden har nemlig det store overblik over alle de ting, som der skal være tjek på i forbindelse med et dødsfald. Således kan bedemanden hjælpe dig med at udarbejde dødsannoncen og dødsanmeldelsen.

Samtidig kan bedemanden være behjælpeliglig med at arrangere begravelsen eller bisættelsen, uanset om der er tale om en borgerlig begravelse eller en kirkelig begravelse.

Således har bedemanden den nødvendige erfaring og de nødvendige kontakter i lokalområdet til at kunne organisere den bedst mulige, værdige afsked for dine kære.

Hvis du og din familie skulle ønske jer en borgerlig begravelse, kan bedemanden være behjælpelig med at rådgive omkring, hvilke forsamlingshuse, kapeller og andre muligheder, der er, for at mødes og afholde højtideligheden.

Ligeledes kan bedemanden også være behjælpelig med at henvise til blomsterhandlere, som kan binde de smukke blomster, som du måtte ønske dig til begravelsen. Du kan læse mere, om alle de ting, som bedemanden kan hjælpe dig med, på en hjemmeside som Begravelseamager.dk. Særligt hvis du bor i københavnsområdet, kan denne bedemandsforretning være et godt valg, hvis der har været et dødsfald i din familie.

 

Kan du arrangere begravelsen selv?

Du kan i princippet godt arrangere begravelsen eller bisættelsen for den afdøde selv. Her skal du dog blot være opmærksom på, at dette nok vil kræve en hel del mere tid og en masse ekstra opringninger, end hvis du fik en kvalificeret bedemand til det.

Du vil dog kunne spare nogle penge ved at gøre tingene selv. Langt de fleste mennesker ønsker dog ikke at spare på noget i forbindelse med den sidste afsked med deres kære. Men i nogle situationer, som kan være afhængig af din relation og familieforhold til den afdøde, kan du ønske dig at holde prisen nede på begravelsen eller bisættelsen.

I disse situationer kan det give mening for dig at vælge at stå for at arrangere begravelsen eller bisættelsen selv. Så skal du bare tage kontakt til kirkekontoret og eventuelt også tale med krematorium og kirkegård for at finde ud af, hvor og hvornår den afdøde kan enten kremeres og bisættes eller begraves.