Er du gået død i din rolle som leder?

Er du en leder, der nogle gange føler, at du er på randen af følelsesmæssig og fysisk udmattelse? Hvis ja, kan svaret på spørgsmålet “Er du død i din rolle som leder?” måske overraske dig. Som ledere føler vi os ofte overvældet af presset til at gøre mere med mindre og alligevel levere fremragende resultater. 

Vi ønsker at sikre, at vores teams fungerer effektivt, at vores mål nås, og at alle interessenter er tilfredse. Det kan være anstrengende at opnå denne følelse af balance, men det behøver ikke at give os en følelse af livløshed eller udbrændthed, hvis vi finder opmærksomme måder at bevare forbindelsen og engagementet i lederrollen. 

I mit blogindlæg i dag vil jeg give nogle enkle, men praktiske tips til, hvordan enhver leder kan fortsætte med at lede med et formål og samtidig genopfriske sin ånd. 

Kig ind ad før du kigger fra paraply højde

Føler du nogensinde, at du mister motivationen, passionen eller drivkraften i din rolle som leder? Når du kæmper for at finde et formål, så tag dig tid til at reflektere og fokusere på, hvorfor du begyndte at lede i første omgang. 

Giv dig selv ny energi ved at udnytte din kreative side. Du kan for eksempel læse noget inspirerende, lære en ny færdighed eller udforske en ny hobby. Brug også tid sammen med dem, der genoplader din energi, tag del i meningsfulde samtaler, og gør mere af det, der giver dig glæde. 

At forny din ånd behøver ikke at være en stor dramatisk forandring. Den kan ofte findes i de mindste øjeblikke. At finde tilbage til hvorfor du gør det, du gør, kan give dig mening dag efter dag og hjælpe dig med at holde udbrændthed på afstand, så enhver leder kan fortsætte med at lede med mening selv i udfordrende tider.

Opnå mærkbare resultater gennem lederudvikling

Det er vigtigt for enhver organisation at opnå håndgribelige resultater gennem lederudvikling. Ledere er drivkraften bag succes, og derfor skal de løbende udvikles, hvis en organisation ønsker at nå sine mål. 

Et stærkt lederskab kan skabe en bedre organisationskultur, øge medarbejdernes engagement og produktivitet, mobilisere ressourcer, tage nye udfordringer og muligheder op og resultere i øget overskud for virksomheden. 

Investering i lederudvikling vil i sidste ende gavne organisationen ved at give den en konkurrencefordel på markedet. Det er vigtigt for organisationer at erkende, at når det gøres korrekt, kan effektiv ledelsesudvikling føre til bedre præstationer fra både enkeltpersoner og teams.

Ønsker du at udvikle dig som leder? Eller måske kender du en som kunne havet godt af sådan et forløb? Hvis ja kan du med fordel tjekke erhvervscoach Morten Brøgger ud. Du kan kontakte ham her.