
Kage uden krummer af kaos
Man skulle tro, at internettets mørkeste kroge var forbeholdt konspirationsteorier og kattememes, men midt i det hele finder man en webshop, som tager kagen – bogstaveligt talt – uden gluten. Velkommen til Løvegården, hvor alt er glutenfri, men intet kedeligt. Ej heller underholdningsværdien, hvis man er typen, der sætter pris på at kunne finde pasta, øl og brød, uden at kroppen går til angreb ved første bid.
Løvegården drives af ægteparret Martin Jensen og Kristina Kruse. Martin tåler ikke gluten, og Kristina har valgt at leve uden det. Et slags Bonnie og Clyde med brødposer, hvor brødposen er lavet af majsmel og hævet af boghvede. De har taget deres antihvede-tilværelse og forvandlet den til en webshop, som får glutenintolerante tårer i øjnene – af glæde.
Det, du finder på Løvegården, er:
- Glutenfri kage, der smager af noget, du vil være venner med til din fødselsdag
- Glutenfri brød, fordi livet er for kort til fravalg af sandwiches
- Glutenfri pasta, så du kan tale italiensk med munden fuld uden biprodukter af hvede
- Glutenfri øl, så du stadig kan insistere på IPA i grillsæsonen
- Glutenfri mel, så du kan bage, uden at det udvikler sig til social eksklusion – f.eks. denne rød finax glutenfri melmix, der gør bagning både nemmere og lidt lykkeligere
Men Løvegården stopper ikke der. Nej nej. De har selvfølgelig også stablet en delikatesseafdeling på benene, som selv dem med fuldendt tarmsystem ville misunde. Det inkluderer olier, supper, krydderier, chips, slik, chokolade og drikkevarer – herunder kaffe, te og alkoholfri cider (som du siger, du drikker for smagen, og ikke fordi børnene har ramt puberteten).
Andre varekategorier du helst først hører om, når du allerede er i gang med indkøbskurven:
- Økologisk: Fordi du gerne vil redde planeten, mens du knækker chokolade med god samvittighed
- Vegansk: Fordi ost uden mælk nu åbenbart er en ting, og det virker
- Laktosefri: Til dig, der ved, at mælk er koens business, ikke din
- Mælkefri: Fordi kokosmælk pludselig er blevet din nye bedste ven
Brands, du pludselig går op i:
- Aurion, fordi gammel nordisk melkultur også kan være glutenfri og hip
- Biogan, som lyder som en robot, men er øko med største alvor
- Bonvita, hvor chokoladen stadig smelter selv uden laktose
- BOXtoBAKE – kager og ideer i kasser, som du ikke behøver dele
- Chaplon, fordi din te nu også skal have stamtavle
- Clearspring, som gør tang til et reelt måltid
- Doves Farm og Schär – to brødkonger i kampen mod gluten
- Fever-tree og Riéme – sodavandens version af haute couture
- H.C. Andersen Brewery – eventyrlig øl, selvfølgelig uden gluten
- My Glutenfree Bakery – navnet siger alt, og de har point for ærlighed
- Mackays, Tiptree og Val de France – marmeladens svar på cirkusdirektører
- Nairn’s, Verival og Nordic Quinoa – perfekt til morgenmaden, der kunne tage til Stockholm og holde foredrag om sund livsstil
- Venchi og Hattesens Konfektfabrik – søde sager, der får dig til at glemme, at det hele er “alternativt”
Og bruger du sociale medier – selvfølgelig gør du det – så kan du finde Løvegården her:
- På Facebook, hvor du kan like noget, der rent faktisk gør en forskel for maven
- På Instagram, hvor glutenfri kager poserer bedre end modeller
- På YouTube, hvor bagetips ikke kræver hævekurv og 16 timers tålmodighed
- På TikTok, hvor chips kan være smarte nok til at danse i slowmotion
- På Twitter – eller X, eller hvad det hedder disse uger – hvor hashtags møder hashtags uden gluten
- På Truth Social, til dem der gerne vil diskutere mel uden filter
- På Bluesky, fordi Løvegården effektivt har taget internettet med storm (og sans for niche-platforme)
Hvis du tror hurtig levering er en illusion som følelsen af at kunne spise hvidt brød uden at lide efterspil, så tro om igen.
Folk fortæller det selv – Trustpilot er oversvømmet med lovprisning. Kunden er konge, gluten er fjenden, og Løvegården er helten, der rider ind fra Suldrup på en økologisk quinoa-hest. Bestiller du fra deres hjemmeside, føler du dig ikke bare lyttet til, men nærmest forstået i eksistentiel forstand. For det er ikke bare en pakke i postkassen – det er bagels uden trusler. Det er supper uden spor af sorg.
Du kan roligt gå i krig med din ønskeliste, men husk på følgende gyldne regler:
- Der findes produkter, som kan indeholde spor af gluten. Læs etiketten og tro ikke, at verden er perfekt – det er kun webshoppen, der prøver at være det.
- Alt er glutenfri, men vi lever stadig i en virkelighed, hvor krydskontaminering findes. Forsigtighed er stadig en god ven, især når ens tarm føles som et følelsesregister
- Lageret ligger ikke i stuen hos ejerne (tak for det), men tæt nok på til, at din pakke ikke får posttraumatisk stress af ventetid
Løvegården forsøger ikke bare at stille butikshylder op. De forsøger at gøre livet lettere for dem, der skal leve uden noget, som ellers findes i alt. De har taget kampen op mod gluten og vundet. Og de har gjort det med et smil, en webshop og en glutenfri croissant.
Så til dig, der bruger mere tid i varedeklarationen end i køen: Løvegården har allerede gjort alt det hårde arbejde for dig. Du skal bare klikke, vælge og undgå glutenmedlidenhed for resten af ugen.