Ved du heller ikke, hvad 420 er? Forstå alt om hvorfor folk fejrer 420

I forårsdagene er internettet altid fyldt med jokes og memes omkring ‘420’. Men de kan være lidt svære at grine af, hvis man ikke helt forstår, hvad det er. For at gøre det hele lidt sjovere har vi udarbejdet denne artikel. Når du har læst den, ved du alt om, hvorfor man fejrer 420, hvad det betyder og hvordan man bruger 420.

 

Derfor hedder det 420 (four twenty):

Tilbage i 1971 var der 5 teenage drenge, der havde et fast sted, hvor de gang ud. De kaldte sig selv “The Waldos”, og hang meget ud ved deres gamle gymnasie. En dag hørte de om en forladt hashfarm, der ikke lå langt fra deres by. De aftalte at mødes ved statuen af Louis Pasteur kl. 4:20. Efter flere timers leden i marken, måtte de desværre give op. Dog var historien så god, at de fortalte den til alle deres andre venner. Nogle af de venner blev senere bandet The Greatful Dead, som tog vendingen 4:20 med sig. De havde smidt navnet på statuen, og lavet betydningen om til et udtryk for Go’ Ryger. Deres fans tog udtrykket til sig, og hurtigt spredte det nye slang-ord sig til hele verden. Med årene har udtrykket ændret sig til en mere bred ting. Blandt andet er tidspunkt 16:30 (4:20 pm) blevet noget specielt, men selve datoen 20 april (4/20 i USA) er nu noget helt specielt:

20 april: Den internationale cannabisdag

Hvert år d. 20 april (4/20 eller 420) fejrer mange dagen ved at mødes og ryge cannabis. Den bliver kaldt den internationale cannabis dag, og derfor har en online headshop kaldet HighHouse.dk været med til at gøre det til rygernes Black Friday. Der er hvert år vilde tilbud, og kunderne laver mange besparelser.

Men i 1970’erne var 4/20 en lille modkulturel bevægelse, der brugte marihuana som et symbol for at protestere mod bredere systemiske problemer i USA, herunder konflikter i udlandet og virksomheders magt i USA. I de seneste årtier har fortalere for legalisering af marihuana forsøgt at tilføje et mere organiseret element til begivenheden ved at kalde den en mulighed for at fremme deres politiske dagsorden.

Cannabis Cup

Cannabisbranchen er også blevet inddraget i 4/20-festlighederne. Cannabis Cup er f.eks. en stor begivenhed ved en bestemt bys 4/20-rally, hvor hundredvis af forhandlere viser deres bedste marihuana-varer frem for titusindvis af besøgende. Cannabis Cup er vokset støt gennem årene med bemærkelsesværdige musikalske optrædener fra Snoop Dogg, Wiz Khalifa og Method Man. Ud over musikken byder Cannabis Cup på snesevis af sælgere, der udstiller deres bedste marihuana-produkter.