Tag et stilsikkert sneakers-valg – vælg Air Force 1

Det er næppe en overraskelse for nogen, at skomoden er – og i mange år har været – præget af sneakers-udvalget på markedet. Det er den produktgruppe, der rammer bredest, og hvor de fleste og tungeste designere slår sig løs, når forbrugere og andet skal imponeres.

Det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor sneakers-markedet er blevet så hedt både vidt og bredt. Der er tale om en skotype, der har en meget høj komfort. Alle kan med andre ord finde et par sneakers, der sidder godt og er behagelige at gå i. Dernæst kommer sneakers i tæt på alle tænkelige design, så på den front er der altså også nogle til enhver smag. Endeligt er det muligt at finde sneakers i så godt som alle prisklasser, og dermed er der stort set ikke nogen forbrugergrupper, der på forhånd er udelukket.

Der er som nævnt mange typer sneakers, og Air Force One 1 er én produktlinje, som har formået at skille sig ud. Det er sko- og tøjgiganten Nike, der står bag Air Force 1, og selvom de mest basale eksemplarer er nogenlunde anonyme, er det altså en model, hvor Nike virkelig har udfordret konventionerne inden for fodtøj.

Air Force 1 er en sko med en bemærkelsesværdig historie bag sig. Nike lancerede skoen i starten af 1980’erne, og den var designet til datidens amerikanske basketball-stjerner. Herfra triumferede skoen over i hiphop-miljøet, og siden er Air Force 1 altså blevet et modeikon.

Et særpræg hos Air Force 1-sko er den tykke sål. Med den får du først og fremmet en uforlignelig komfort, og derudover får du jo naturligvis et par centimeter i højden. Netop det sidstnævnte var meningen med at designe skoen til basketball-spillere, og angiveligt skulle inspirationen være fundet i det præsidentielle fly, der deler navn med Nike-skoen.

Netop sålen er Air Force 1 som sagt kendt for. Nike har nemlig formået at skabe en sål, der indeholder en luftpude, omringet af en stærk membran. Det gør altså, at vægten holdes nede, mens komforten i form af stødabsorbering er i top. Teknologien er blevet kendt som Nike Air-teknologien.

Som noget ganske unikt er det muligt at erhverve sig sine egne, ganske særprægede, Air Force 1-sko. Eksempelvis hos forhandleren Streetwear Evolution kan man købe såkaldte ”custom sneakers” af Air Force 1-modellen. Dette er en produktkategori, hvor Nike-skoene bærer helt unikke og 100 % håndmalede design.

Eksempelvis findes modellen Air Force 1 ”Bee”, hvor temaet altså er en bi, der flyver rundt på skoen, og hvor honningen drypper fra Nike-logoet. Alternativt kan man vælge skoen Air Force 1 ”Van Gogh”, hvor der altså håndmales en hyldest til den legendariske kunstner. Kaster du dig ud i at købe et par af de håndmalede sneakers, frafalder fortrydelsesretten, netop fordi de bliver håndmalet på bestilling.